Bloc

Articles escrits pels nostres psicòlegs

Teràpia de parella: Problemes després de les vacances

ELS PROBLEMES QUE SORGEIXEN DESPRÉS DE LES VACANCES: COM PODEM SOLUCIONAR-?

 

Les dificultats de parella, la sensació de buit i la frustració dels projectes comuns són aspectes que abordem amb freqüència en Ceinter Psicòlegs. Aquest article ofereix algunes dades sobre les parelles a Espanya i alguns mites i creences errònies que poden empènyer a les parelles a la frustració. Oferim després el que ens sembla ingredients essencials per a una vida en parella saludable, honrar i respectar l’altre / a, i ens recolzem en estratègies de comunicació per facilitar la proximitat, la intimitat i la solució de conflictes en aquest àmbit.

Read more

Any nou, Mentalitat nova

El principi de l’any és una època comuna per fer nous propòsits. Per no frustrar-, podem donar-nos permís per somiar i pensar que ens meremos els objectius, i seguir uns passos per a la bona formulació (SMART). Les metes ens mouen a l’acció, i aquest fer ens porta a aconseguir el que desitgem.

Després del nadal i amb els regals de Reis ens solem plantejar les fites del nou: cuidar-nos més, fer dieta, anar al gimnàs, dedicar més temps a la família, als amics oa les nostres aficions, … Bons desitjos que no solen durar molt. La rutina inexorable sol arrossegar-nos i tornem a fer les coses que fèiem abans, frustrant els nostres desitjos i augmentant el nostre malestar.Read more

Problemes de parella per Nadal

El Nadal poden ser unes dates en què s’aguditzin els sentiments de tristesa i solitud. Aquestes emocions solen anar acompanyades d’idees de manca de capacitat, de mereixement, o d’acabar amb tot. Les persones viuen diferents experiències i dificultats, i es pot aprendre a afrontar de forma més eficaç els desafiaments. Hi ha alternatives, i es pot buscar ajuda per a un present i un futur millors.

A les festes nadalenques ens recorden una i altra vegada la fraternitat i la compassió, a la feina, a la família, als mitjans de comunicació. Sembla que hem d’estar feliços i plens de bons desitjos cap a la vida, cap a nosaltres mateixos i cap als altres.

No obstant això aquestes dates de festa poden recordar-nos als que ja no hi són o poden aguditzar els sentiments de solitud i abatiment. És freqüent que s’incrementin en aquests casos els sentiments de desesperança i tristesa. A les grans ciutats com Madrid el soroll no fa sinó posar de manifest els sentiments de depressió, augmentant l’aïllament percebut.Read more

¿Hauria d’anar a un psicòleg? Aclareix els teus dubtes

Som conscients que prendre la decisió d’acudir per primera vegada a un psicòleg no és fàcil. Per això, el nostre equip de professionals s’encarregarà de fer-li sentir còmode i en confiança des d’un primer moment tenint en compte les seves necessitats i adaptant-se a les seves condicions particulars.

A continuació responem als dubtes que ens solem trobar en consulta amb més freqüència.

Hauria sol·licitar una cita amb un psicòleg de Ceinter?

Si t’estàs fent aquesta pregunta és probable que estiguis preocupat per alguna cosa prou com per haver-te plantejat buscar ajuda. En el passat, els psicòlegs només treballaven amb trastorns greus però en l’actualitat, gràcies als avenços en la comprensió de la salut mental i el benestar emocional, el psicòleg s’ha especialitzat en l’assistència a persones que presenten una gran varietat de simptomatologia que arriba des de la preocupació i la indecisió fins a la depressió major i la psicosi.

Què passa en la primera sessió gratuïta?

A la primera sessió el psicòleg tractarà d’obtenir una visió clara i general de la teva demanda particular, com i en quina mesura el problema afecta la teva vida diària, quins factors t’han portat a la situació actual, i com es pot abordar la qüestió per arribar a una solució.

Al final de la sessió, el psicòleg et retornarà informació sobre la seva percepció de la situació i el possible tractament i si, decideixes continuar amb CEINTER, t’informarà sobre el nombre de sessions aproximades que es necessitaran per assolir els teus objectius així com la freqüència de les mateixes (generalment setmanal o quinzenal al principi).

Hauré de tractar temes que no vulgui abordar?

La resposta és no. Un bon terapeuta no obliga la persona a abordar temes que no vol tractar. Hi pot haver coses de les que necessitis parlar i en un primer moment et semblin difícils d’abordar. És per això que és important establir una relació de confiança amb el terapeuta la qual et facilitarà poder tractar aquests assumptes quan et sentis preparat.

El que digui en sessió serà confidencial?

Sí. La confidencialitat és una part molt important del codi deontològic del psicòleg. Els psicòlegs entenen que la gent no se senti còmoda abordant temes íntims i personals de manera que la teràpia actua com un lloc segur on pots tractar qualsevol tema sense por de que la informació surti de la consulta.

De vegades, als psicòlegs els resulta útil entrevistar algun familiar o amic proper per comprendre millor la situació. Involucrar altres persones en la teràpia és una decisió totalment del pacient i els psicòlegs no es posaran en contacte amb una altra persona sense el seu consentiment.

 

Si tens qualsevol altra consulta no dubtis en preguntar-nos.

Cinc pautes per millorar la teva relació de parella.

 La inversió de cinc hores a la setmana són les més rendibles per a la teva felicitat.

 

1. Als matins a acomiadar-, és aconsellable que conegueu algun succés que tingui previst la vostra parella per a aquest dia, (reunions, cites, entrevista, menjars amb els amics / es etc.)

         Temps invertit: dos minuts al dia, per cinc dies laborals, total: deu minuts.Read more

FÒBIES EN LA INFÀNCIA

Les pors en la infància són comuns i esperables; No obstant això, per a alguns nens i adolescents, les seves pors poden arribar a ser molt severs i, amb el temps, fins i tot convertir-se en una fòbia. Una fòbia és una por intensa i irracional cap a un objecte o situació específica. Això implica l’aparició d’una resposta d’ansietat extrema cap a alguna cosa que no està causant perill immediat.Read more

solitud

Què és la solitud? Com combatre el sentiment de solitud

Al caient dels quaranta, una dona deia: “Es em passarà l’arròs, temo quedar-me soltera”. No es trobava satisfeta amb la seva vida actual i estava preocupada per la seva situació. Un home explicava que tenia la sensació d’haver perdut el temps, no haver aconseguit les coses “normals” que tenien els homes a la seva edat: una parella, una família, una feina que li permetés desenvolupar-se professionalment … mentre es deia que havia perdut el temps en coses sense importància. Es pressionava per aconseguir de forma urgent aquelles metes alhora que lluitava per no caure en el desànim.Read more

teràpia de parella

La meva parella m’ha estat infidel. Teràpia per a la infidelitat.

La infidelitat en una relació de parella pot provocar una crisi que deteriori el benestar dels individus involucrats. Quan es descobreix una infidelitat els sentiments de soledat, traïció, gelosia i confusió són freqüents en l’altre membre de la parella. En ocasions, una infidelitat és considerada motiu suficient per acabar la relació de manera irrevocable. No obstant això, hi ha ocasions en què les parelles són capaços de reparar la relació amb l’ajuda d’un terapeuta el que més té com a resultat l’enfortiment de la parella.Read more