Preguntes més Freqüents

Les respostes més importants a les preguntes més comuns

Hauria sol·licitar una cita amb un psicòleg de Ceinter?

Si t'estàs fent aquesta pregunta és probable que estiguis preocupat per alguna cosa prou com per haver-te plantejat buscar ajuda. En el passat, els psicòlegs només treballaven amb trastorns greus però en l'actualitat, gràcies als avanços en la comprensió de la salut mental i el benestar emocional, el psicòleg s'ha especialitzat en l'assistència a persones que presenten una gran varietat de simptomatologia que arriba des de la preocupació i la indecisió fins a la depressió major i la psicosi.

¿El que digui en sessió serà confidencial?

Sí. La confidencialitat és una part molt important del codi deontològic del psicòleg. Els psicòlegs entenen que la gent no se senti còmoda abordant temes íntims i personals de manera que la teràpia actua com un lloc segur on pots tractar qualsevol tema sense por de que la informació surti de la consulta.

De vegades, als psicòlegs els resulta útil entrevistar algun familiar o amic proper per comprendre millor la situació. Involucrar altres persones en la teràpia és una decisió totalment del pacient i els psicòlegs no es posaran en contacte amb una altra persona sense el seu consentiment.

Què passa en la primera sessió gratuïta?

A la primera sessió el psicòleg tractarà d'obtenir una visió clara i general de la teva demanda particular, com i en quina mesura el problema afecta la teva vida diària, quins factors t'han portat a la situació actual, i com es pot abordar la qüestió per arribar a una solució.

Al final de la sessió, el psicòleg et retornarà informació sobre la seva percepció de la situació i el possible tractament i si, decideixes continuar amb CEINTER, t'informarà sobre el nombre de sessions aproximades que es necessitaran per assolir els teus objectius així com la freqüència de les mateixes (generalment setmanal o quinzenal al principi).

Hauré de tractar temes que no vulgui abordar?

La resposta és no. Un bon terapeuta no obliga la persona a abordar temes que no vol tractar. Hi pot haver coses de les que necessitis parlar i en un primer moment et semblin difícils d'abordar. És per això que és important establir una relació de confiança amb el terapeuta la qual et facilitarà poder tractar aquests assumptes quan et sentis preparat.

Envia’ns les teves pròpies preguntes

Un equip de professionals atenen la teva consulta i et donarà resposta al més aviat possible.