Teràpia EMDR a Ceinter

Teràpia psicològica amb EMDR a Barcelona

Terapia-psicologica-EMDR-barcelona

La teràpia EMDR és un nou mètode de treball psicològic que treballa molt ràpidament en el teu cervell creant noves ramificacions entre el teu passat i el teu present, millorant la teva relació amb els teus records i generant major satisfacció personal.

¿Que és EMDR?


que-passa-imatges-en-terapia-EMDR

 EMDR és un model d'intervenció psicològica nova, que permet l'èxit en poques sessions. Inicialment es va estudiar per al tractament de traumes, en els quals ha obtingut el reconeixement com a tractament de primera elecció per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Associació Americana de Psicòlegs (APA). Però la investigació està demostrant la seva utilitat en la millora de diferents àrees:

 • Ansietat (fòbies, atacs de pànic, trastorns obsessius compulsius)
 • Autoestima (pèrdua de confiança o seguretat en un mateix)
 • Estrès (a part de l'estrès posttraumàtic, millora del rendiment del treball i de l'esport, alleugeriment de situacions d'estrès)
 • Duels (pèrdua d'un ésser estimat, també hi ha duels després pèrdues de membres del cos o truncaments sobre les expectatives vitals, diagnòstic d'una malaltia terminal)
 • Depressió (millora de l'estat d'ànim i de l'autoestima, de la tristesa i el dolor)
 • Trastorns Mentals Greus (Trastorn Límit de la Personalitat i Trastorn Bipolar)
 • Addiccions (aconseguint major enteniment de l'addicció i bloquejant l'ansietat associades a l'abstinència)

Demana aqui la teva primera visita gratuïta

Marca totes les opcions que consideris importants

El seu nom ve de les sigles: Desensibilització i Reprocessament pels Moviments Oculars (Eye Movement Desensibilization and Reprocessing). EMDR és una reinterpretació de les experiències del passat, canviant la relació que té amb les mateixes. Es genera un poderós procés d'aprenentatge a una velocitat vertiginosa.

En el nostre cervell es queda emmagatzemada la informació pertorbadora de les experiències negatives. Davant aquesta intensitat emocional es bloqueja l'accés a la informació natural que la persona necessita per resoldre aquestes sensacions. La teràpia amb EMDR facilita l'accés a aquesta informació i estimula el seu reprocessament. Es realitza una resolució adaptativa de l'experiència, és a dir, la persona integra una nova relació amb la informació del passat en el present. Com a conseqüències s'obté un major ajust emocional, una millor comprensió del que ha passat i un creixement individual (resiliència, amplitud de perspectives).

Francine Saphiro, qui va donar a llum a aquest model d'intervenció, el va descobrir per casualitat mentre passejava per un parc en una tarda de tardor mirant les fulles dels arbres. Va néixer com una tècnica que incloïa la novetat de moure els ulls ràpidament per dessensibilitzar la informació pertorbadora i reprocesarla d'una forma més adaptativa. Però actualment EMDR és un model psicològic complet l'abordatge està integrat en un mètode que estableix unes fases d'avaluació i intervenció definides per trobar els objectius diana del treball psicològic.

¿En que consesteix la teràpia psicològica amb EMDR?


Mitjançant aquest tipus d'intervenció s'aconsegueix dessensibilitzar i reprocessar la informació pertorbadora; és a dir, se li "treu ferro" a l'experiència amb càrrega emocional negativa i, a reinterpretar-la, es canvia la relació amb la mateixa resultant ser més equilibrada i adaptativa.

La vivència d'una experiència traumàtica com pot ser una catàstrofe natural (un terratrèmol, per exemple) ens deixa una empremta amb certa intensitat emocional. Si a més en aquest terratrèmol hem visionat com persones morien o hem perdut algun ésser estimat aquesta empremta es pot transformar en una ferida psicològica o trauma. Aquest trauma és una resposta del nostre cos que tracta de sobreviure davant l'experiència tan intensa que hem viscut. En aquest cas, la teràpia EMDR es focalitzarà en dessensibilitzar la càrrega emocional de l'experiència del terratrèmol a l'una que tractarà de donar un altre significat a la mort dels éssers estimats perquè el cos s'adapti millor en el present.

Davant d'un trauma tenim moltes experiències associades indirectament que ens causen por, inseguretat, ansietat o culpabilitat. La teràpia psicològica amb EMDR anirà anant cap a totes aquelles experiències que causen malestar i patiment fins desensibilizar i reinterpretar totes, generant així un nou tipus de relació amb les experiències del passat en el present i permetent-nos caminar cap al futur amb més estabilitat.

¿Per a què serveix una teràpia EMDR?


En essència serveix per portar una vida més plena en el present, sense càrregues del passat i amb bona projecció al futur.

 • Utilitza els teus recursos personals per a generar una homeòstasi sanadora entre el material pertorbador gravat en les xarxes neuronals i la reacció que tenim davant del mateix.
 • Avança ràpidament en el teu reprocessament d'una manera satisfactòria. Ho fa d'una forma ràpida i eficaç.
 • Genera autoestima, confiança, pensaments positius, sensacions agradables i imatges amb menor càrrega emocional negativa.
 • Prevé de "retraumatizaciones" futures, dotant-de major estabilitat emocional.

Compte, l'EMDR NO ESBORRA teus records, simplement canvia la relació que tens amb ells, fent-los més suportables i reinterpretant en el present d'una forma més adaptativa.

¿A qui està dirigida la teràpia amb EMDR?


A qualsevol persona que pateixi per experiències del passat. Treballa les experiències des del present i les prevé que s'esdevinguin de manera tan intensa en el futur.

Si tens algun tipus d'ansietat (fòbia, atacs de pànic ...) segurament el teu cervell estigui generant constantment pensaments automàtics que facin que es disparin aquestes sensacions tan desagradables d'ansietat. Amb una teràpia EMDR t'ajudem a entendre millor aquesta ansietat, a neutralitzar la seva intensitat i regular-la, i a generar pensaments positius sobre un mateix per afrontar les situacions d'ansietat amb més confiança. Notaràs com en poques sessions es redueixen dràsticament aquestes sensacions d'ansietat.

Si has perdut a un ésser estimat o s'han truncat les expectatives vitals pròpies causa d'una mala notícia (una malaltia inesperada) t'acompanyem en el sentir, alliberant el malestar el més de pressa possible, creant unes noves expectatives vitals acord amb la situació actual i ajudant-te a gaudir del dia a dia amb la major plenitud.

Si vols millorar en el teu rendiment a la feina o en l'exercici d'un esport, apartant pensaments negatius i reduint l'estrès que pugui estar sobrevenint aquesta situació, t'ajudem a ajustar-te emocionalment perquè puguis donar el millor de tu. Et preparem i mentalitzem per assolir l'èxit amb els teus objectius des dels recursos presents que tens.

Si estàs enganxat a algun tipus de droga (tabac, alcohol, cànnabis, cocaïna) o algun tipus d'hàbit perjudicial (joc patològic, addicció sexual) amb una teràpia psicològica EMDR abordarem els moments diana de la teva vida on s'enclaven els teus addiccions, permetent un major enteniment de la teva situació, un major domini de les teves eines de control, una major autoestima i confiança en les teves capacitats, facilitant la superació dels símptomes d'abstinència de l'addicció (principalment els psicològics, en la majoria de les addiccions són els símptomes més forts).

Si bregues amb un diagnòstic de Trastorn de Personalitat o Trastorn Bipolar, amb eines de la teràpia psicològica EMDR i altres eines psicoterapèutiques aconseguiràs recursos d'afrontament eficaços, un major ajust emocional, i prevenció de futures recaigudes, millorant la relació existent entre la persona i els símptomes de la malaltia.

Contacta'ns gratuïtamente

Descriu aquí el teu cas personal. Un dels nostres professionals ho estudiarà i es posarà en contacte amb tu el més ràpid possible

¿Quan dura una teràpia amb EMDR?


La resposta formal a aquesta pregunta que donem tots els psicòlegs és: depèn del procés de la persona, cada persona és un món. I és veritat, ja que cada persona té els seus recursos personals, la seva velocitat d'aprenentatge i el seu context. A part que el tipus d'interpretació que realitza cada persona d'un mateix esdeveniment traumàtic pot ser molt diferent. Però des de l'experiència professional d'Ceinter Psicòlegs Barcelona en teràpia amb EMDR podem assegurar èxits en molt poques sessions, des trastorns del son restablerts en 2 sessions a avenços importants en fòbies simples en una sola sessió.