Bloc

Articles escrits pels nostres psicòlegs

teràpia de parella

La meva parella m’ha estat infidel. Teràpia per a la infidelitat.

La infidelitat en una relació de parella pot provocar una crisi que deteriori el benestar dels individus involucrats. Quan es descobreix una infidelitat els sentiments de soledat, traïció, gelosia i confusió són freqüents en l’altre membre de la parella. En ocasions, una infidelitat és considerada motiu suficient per acabar la relació de manera irrevocable. No obstant això, hi ha ocasions en què les parelles són capaços de reparar la relació amb l’ajuda d’un terapeuta el que més té com a resultat l’enfortiment de la parella.

teràpia de parella

 

La manera en què les parelles es recuperin de la infidelitat dependrà en gran part dels seus valors i creences personals així com de les circumstàncies que envolten a la infidelitat. Moltes parelles van a teràpia per determinar si han d’o no continuar amb la relació després de la infidelitat així com per comprendre i processar els seus sentiments pel que fa a l’altre.

 

Els terapeutes han de sol·licitar a cada membre de la parella que expressin les seves emocions pel que fa a la infidelitat i els ajudaran a determinar les seves necessitats i objectius de futur per a la relació, tant si decideixen continuar amb ella com finalitzar-la. Si la parella vol mantenir la relació, els psicòlegs ajudaran al fet que cada membre descobreixi el seu nivell de compromís amb la relació i els ensenyaran habilitats per reparar la confiança perduda mentre els guien en el procés de recuperació.

 

Els terapeutes de parella poden també ajudar a aclarir la veritable naturalesa de la relació mitjançant l’avaluació oberta de les fortaleses i debilitats de la mateixa. Si hi ha patrons no saludables, com la dependència de l’altre membre, l’abús emocional o la infidelitat recurrent, el psicòleg posarà especial èmfasi en la resolució d’aquests conflictes. A més, la teràpia pot ajudar a aquelles persones que se senten culpables de la infidelitat de les seves parelles treballant a través d’aquests sentiments amb l’objectiu d’obtenir noves perspectives.

 

Quan una parella decideix posar fi a la relació, el conseller matrimonial pot ser d’ajuda per a ambdues parts. El membre de la parella que va ser traït pot beneficiar resolent els seus sentiments d’inadequació, traïció, ressentiment, ira, etc. alhora que se sobreposa a la pèrdua de la parella. El membre de la parella que va cometre la infidelitat pot sentir penediment, culpa i desig d’entendre què el va empènyer a cometre la infidelitat. Si aquesta va ocórrer després de donar compte que la relació no era satisfactòria, el terapeuta li ensenyarà a comunicar els seus sentiments d’insatisfacció de manera més eficaç perquè no es repeteixi el comportament en el futur.

Comments for this post are closed.